Seizoensfruit
Nu we hier toch zijn, hebben we de neiging allerhande vruchten te proberen. En ook hier heb je seizoensfruit. het mangoseizoen is nu ongeveer afgelopen, en de beste jackfruit krijg je vlak voordat de moesson begint. Nu zien we weer andere vruchten in de winkels en op de markt. Veel ervan zijn ook wel in Nederland te verkrijgen, maar smaken daar toch anders dan hier, waar ze rijp van de bomen komen. Zo hebben we onlangs rode drakenfruit gekocht. In Nederland krijg je meestal de variant met wit vruchtvlees. Rode drakenfruit heeft dieppaars, zacht vruchtvlees. De vrucht zit vol met kleine zwarte pitjes, maar ook deze zijn zacht en makkelijk te eten. Het pellen van een drakenfruit is niet lastig. De schil laat makkelijk los en kun je zo van het vruchtvlees af trekken. De smaak is zoet, maar niet heel sterk. Wel lekker. Drakenfruit komt niet oorspronkelijk uit India, of zelfs uit Azië, maar uit Zuid-Amerika. De weersomstandigheden hier zijn echter ideaal voor de vrucht, waardoor hi tegenwoordig ook vaak in Azië geteeld wordt. Vooral in Vietnam.