Het eten hier bestaat natuurlijk niet alleen uit maaltijden. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik ook een enorme zoetekauw ben. Dat betekent dat ik me hier ook helemaal kan uitleven in allerhande snoeperige lekkernijen. Bij bakkers koop je de heerlijkste taarten, maar die zijn niet zo verschillend van wat we gewend zijn. We hebben ook al aardig wat chocoladetaart mogen verorberen op St. Albert's College. Als toetje had ik laatst een stuk Japanse cheesecake en een paar dagen later een brownie, maar ook dat is bekend en niet typisch Indiaas.
Wat wel typisch voor dit deel van de wereld is, zijn andere lekkernijen die bij de bakkers in de vitrine liggen. Een soort "koekjes" zijn Laddu. Laddu worden niet gebakken, maar gekneed van diverse basismaterialen. Wat alle Laddu gemeen hebben, is dat er "jaggery" in zit, een soort van ongeraffineerde suiker(stroop) uit rietsuiker. In het zuiden van India, bevatten ze ook vaak meel van gefrituurde kikkererwten. Verder kunnen allerlei extra ingrediënten worden toegevoegd voor de diverse smaken. Dit kan zijn kokos, verschillende soorten noten, gedroogd fruit, andere siropen zoals rozensiroop, en dan eventueel ook nog in combinatie.
Vandaag zijn we ons te buiten gegaan, en hebben vier soorten laddu gekocht bij de bakker om de hoek: Dates laddu, met dadel en cashewnoten. Rava laddu, met griesmeel en kokos. Sathur laddu, met geroosterd peulvruchtenmeel. En bistha laddu, met pistachenootjes. Dat wordt smullen!




Reactie plaatsen
Reacties