Jackfruit

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 18:59

   Jackfruit ken ik in Nederland uit de blikken, waarin de fijngehakt vrucht zit. Ik gebruik het vaker al vleesvervanger in bijvoorbeeld rendang. Jackfruit is daar uitermate geschikt voor, omdat het een vezelige structuur heeft, waardoor het wel een beetje op draadjesvlees lijkt. Het is moeilijk de stukjes uit blik te zien in de enorme vruchten die we al regelmatig aan de bomen hebben zien hangen. En kennelijk zijn ze nu plukrijp, want op straat in Pollachi stonden meerdere stalletjes die verse jackfruit verkochten. We hadden het al eens geproefd in Kochi, en besloten nog een kleine portie te kopen, om tijdens het lopen op te snoepen. 

   Het fruit wordt in parten verdeeld. In iedere part zit een dikke pit, met daaromheen een taai velletje. Deze pit en het velletje moet je eruit halen, waarna je de rest kunt eten. Jackfuit is zoet, niet extreem sappig, en heerlijk mals. De smaak heeft een beetje weg van ananas, maar met meer bite en minder sap. Een stuk fruit rond een pit is ongeveer een handvol. Met ieder drie stukken jackfruit hadden we dan ook wel weer genoeg fruit gehad voor de dag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.