Thali

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 07:35

   In India eet je met je handen en in vrijwel elk restaurant serveren ze thali's. Een thali wordt meestal als lunch gegeten. Dit kan als vleesgerecht maar ook de vegetarische variant is overal verkrijgbaar. In feite een berg rijst in het midden en daaromheen een keur van heerlijke sausjes, curry's, chutneys, raita en pickle.  De raita wordt gemaakt met yoghurt, en kan op smaak worden gemaakt met verschillende groenten als wortel, komkommer, tomaat of zoete ui. Raita is bedoeld om de pittigheid van het eten te koelen. Pickles daarentegen zijn extra scherpe verwerkingen van vruchten of groenten, meestal met rode pepers, knoflook en gember. Voor als je wat extra pit nodig hebt bij je maaltijd.

   In veel restaurant bestel je "een meal", en dan krijg je tahli. De thali wordt ook vrijwel onbeperkt aangevuld door het personeel, dat rondloopt met emmertjes van iedere saus en curry, rijst, chutney en pickle.

  Traditioneel wordt de thali op een bananenblad geserveerd. Na gebruik worden deze bananenbladeren schoongewassen voor hergebruik. Een ultieme duurzame manier van recyclen van natuurlijke materialen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.