Sterren op het witte doek

Gepubliceerd op 21 juli 2024 om 09:41

   Op 17 juli stond er weer iets bijzonders op het programma voor de studenten van St. Albert's College. Voor de promotietournee van hun nieuwe film Level Cross kwamen de hoofdrolspelers en de regisseur naar de school voor een Q&A sessie met de studenten. De filmindustrie in India is enorm groot. Zij we in het westen een beetje bekend met het fenomeen "Bollywood", blijkt dit maar een klein deel van de hele Indiase filmindustrie te zijn. Bijna iedere staat heeft ook een bloeiende scene. En vaak ook een eigen signatuur aan films. Zijn de Bollywoodfilms, met vaak de internationaal bekende Indiase filmsterren, die in het Hindi gedraaid worden. Maar hier in het zuiden heb je Tamil films, uit Tamil Nadu, Telugu films, uit Andhra Pradesh en Telangana. Ook Kerala heeft een bloeiende filmindustrie, met zijn eigen Malayali films en de eigen filmsterren. Veel van de lokale filmsterren spelen overigens vaak in verschillende taalgebieden en bijbehorende films.

   De sterren die deze dag naar St. Albert's komen, zijn Asif Ali, acteur, Amala Paul, actrice en Arfaz Ayub, regisseur. De meeste Indiase acteurs en actrices zijn moslims of christenen. Je zult niet veel hindoe-acteurs tegenkomen. Dat geldt ook voor het drietal dat op bezoek komt. Ze hebben alle drie al hun sporen verdiend in de Malayali filmindustrie en zijn mateloos populair. Al ruim voor half één, et moment dat de sessie zou beginnen, was Baccinelli hall op de campus volgepakt met studenten, fotografen en nieuwscamera's. 

Bewakers moesten de fotografen in bedwang houden.

   Zoals het echte sterren betaamd, kwamen de hoofdrolspelers een uur te laat binnen. Al die tijd moesten we maar rustig afwachten. Er werd muziek gedraaid en af en toe spraken de presentatoren (twee studenten) het publiek opzwepend toe. Om half twee werd duidelijk dat ze er nu toch echt aan kwamen: de fotografen en cameramensen dromden samen naar de ingang van de zaal, en bewogen in een kluitje mee naar binnen. Het gejoel van het publiek werd oorverdovend. Wat was ik blij dat ik oordopjes in had. Tegen deze tijd had Simon de hoop al opgegeven, en was op weg gegaan om wat te eten. Wij zouden om twee uur lesgeven. Ik had de hoop hierop al opgegeven, en even later kreeg ik van Simon een appje dat het inderdaad niet door zou gaan.

   Tijdens de rest van het programma werden de artiesten alle lof toegezongen. Ze gaven een kort optreden, en een aantal studenten mocht op het podium komen om een vraag te stellen. En natuurlijk wilden alle meisjes een knuffel van Asif Ali, en alle jongens wilden een selfie. Ook wilde iedereen met Amala op de foto. De regisseur kwam er in dat opzicht een beetje bekaaid van af, hoewel hij wel genoeg vragen kreeg van het publiek.

   Afgewisseld met de supersterren, waren er ook optredens met de huisband van St. Albert's, en de Dance Club. Beide groepen zijn pas kortgeleden opgericht en dit schooljaar voor het eerst actief. De aanwezigheid van de beroemde artiesten werd dan ook gebruikt voor de inauguratie van de clubs. St. Albert's house band verzorgde een optreden met verschillende populaire Malayali-songs. De Dance Club verzorgde een gevarieerd optreden met een combinatie van traditionele en moderne dans. Voor één dans werd Amala Paul ook op het podium gehesen om mee te doen.

   Uiteindelijk rond drie uur werd het programma afgerond. De supersterren bliezen de aftocht en de hall liep langzaam leeg. In de keuken zat Father Shine nog van zijn lunch te genieten. De televisie stond aan op internetnieuwssite Manorama, waar een item over het bezoek van de sterren aan st. Albert's afgespeeld werd. Ook op nieuwssite Asianetnews werd er aandacht aan besteed. Omdat ik recht achter de acteurs zat, ben ik ook een paar keer in beeld verschenen. Maar nog belangrijker was het feit dat St. Albert's positief in het nieuws kwam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.